Atrea, cel mai important producător de sisteme de ventilație cu recuperare de căldură din România, a încheiat anul 2020 cu o cifră de afaceri de 1,7 milioane euro, în creștere cu 54% față de 2019.
„În ciuda situației sanitare și economice grave cu care se confruntă țara noastră, încă mai există investiții semnificative. Acest lucru se vede, spre exemplu, în evoluţia sectorului de construcţii, care este în creştere, atât în sectorul privat, cât și în zona publică. Astfel, în 2020 am reușit o creștere de 54% față de anul precedent. Este un rezultat foarte bun, obținut în condiții atipice, cu eforturi din partea întregii echipe. Atrea a livrat soluțiile sale în cadrul unor proiecte precum Stadionul Giulești, Stadionul Arcul de Triumf, numeroase licee, școli și gradinițe”, a declarat Dorin Șalamac, director general Atrea România.
Școlile, tot mai interesate de sistemele de ventilație cu recuperare de căldură
Pandemia a accentuat necesitatea instalării unui sistem de ventilație, acestea fiind și recomandate de către specialiștii din domeniul medical. Soluțiile Atrea reduc gradul de transmitere al virusurilor în interior cu până la 80%, aerisind în permanență spațiul. În același timp, căldura este recuperată în proporție de 90% și este folosită pentru a încălzi aerul introdus.
„Școlile au început să arate un interes crescut pentru aceste sisteme. Majoritatea unităților de învățământ unde am furnizat produsele noastre sunt în București, însă am avut o serie de lucrări și în Bihor, Cluj sau Harghita”, mai precizează Dorin Șalamac.
Atrea, soluții inovatoare la disconfortul cauzat de hota din bucătărie
Maturizarea pieței a dus la o creștere puternică pe soluțiile rezidențiale
Actualul context a avut un impact consistent asupra pieței echipamentelor de ventilație, în special în sectorul HORECA, sector care a înregistrat o stagnare în ultimul an.
“În ceea ce privește sectorul rezidențial, am înregistrat o creștere de 50% care a venit dintr-o maturizare a pieței. Românii au început să conștientizeze necesitatea instalării unui astfel de sistem, mai ales în cazul construcțiilor noi, care sunt foarte bine termoizolate. Atât din partea beneficiarilor finali, cât și din partea dezvoltatorilor se manifestă un interes crescut și față de eficientizarea costurilor, Atrea fiind un sistem care în urma instalării lui crește gradul de eficiență energetică și, implicit, realizează o economie importantă de resurse pe partea de consum casnic. De asemenea, am înregistrat o creștere consistentă a cererii de modele de aparate de ventilație care au înglobate și soluții de răcire, astfel că pentru perioada verii nu mai este nevoie de folosirea aerului condiționat tradițional”, explică Dorin Șalamac.
Atrea țintește o creștere a afacerilor cu 25% în acest an
„Este necesar să ținem cont de contextul economic, dominat în continuare de incertitudini privind soluționarea crizei provocate de Covid19, dar și de avansul altor sectoare economice. Astfel, nu este foarte ușor de previzionat evoluția pentru anul viitor. Pe baza cifrelor și a scenariului actual, preconizăm o creștere de 25% a cifrei de afaceri și în continuare ne așteptăm la o creștere a pieței pe zona proiectelor publice și casnice”, a mai declarat Dorin Șalamac.
Compania Atrea este lider pe piața locală și europeană în producerea și instalarea de sisteme de ventilație cu recuperare de căldură, pentru zona industrială, comercială, rezidențială și Horeca. Toate echipamentele sunt produse în fabricile companiei din Cehia, având la bază inovații și brevete proprii. Sistemele sunt concepute pentru a reduce pierderile de energie ale construcțiilor, prin aportul de aer curat în incinte, la aceeași temperatură cu aerul viciat evacuat. Atrea România a fost înființată în urmă cu 6 ani, în prezent fiind una dintre cele mai dinamice companii din piața echipamentelor de ventilație cu recuperare de căldură.
Citește și:
Pingback: STIHL lansează un nou model de spălător cu presiune - analistul.ro
Pingback: Un nou model de spălător cu presiune STIHL: RE 150 este dedicat utilizatorilor interesați de produse cu upgrade-uri tehnologice - Newspost
Pingback: Florin Cîțu, pe Facebook: Avem toate condiţiile să ajungem la 5 milioane de persoane vaccinate până la 1 iunie - analistul.ro
Pingback: Florin Cîțu: Avem toate condiţiile să ajungem la 5 milioane de persoane vaccinate până la 1 iunie - Newspost
Pingback: Raluca Turcan: Sunt categorii de persoane vulnerabile care nu mai pot fi sprijinite de stat decât prin servicii sociale integrate şi în parteneriat cu mediul privat - analistul.ro
Pingback: Declaraţia de la Porto: Cum vor liderii UE să reducă inegalităție printr-o "Europă socială" - analistul.ro
Pingback: Marian Vanghelie, condamnat la 11 ani şi 8 luni de închisoare pentru corupție - analistul.ro
Pingback: Studiu eJobs: 45% dintre români vor să-și schimbe locul de muncă - analistul.ro