Cîțu nu renunță la ideea de Guvern minoritar

  • de

Preşedintele PNL, Florin Cîţu, susține că nu există o flexibilizare a mandatului premierului desemnat Nicolae Ciucă în privinţa formării Guvernului.

“Nu există o flexibilizare a mandatului, nu ştiu despre ce întâlnire vorbiţi. Dacă exista o flexibilizare, se poate face doar în BPN. Nu a fost niciun BPN până acum, aşa că rămâne cum am stabilit. (…) Nu facem astăzi niciun BPN. Ca atare, ne uităm la opţiuni. Ne gândim şi vom continua discuţiile atât cu USR, cât şi cu ceilalţi parlamentari din Parlamentul României pentru a vedea care sunt condiţiile în care ar putea susţine un guvern minoritar”, a adăugat liderul PNL.

Luni, Nicolae Ciucă s-a întâlnit cu preşedintele USR, Dacian Cioloş, iar după discuții a declarat că USR a dat un răspuns “tranşant” că nu susţine un guvern minoritar, ci refacerea coaliţiei. Cu toate acestea, preşedintele PNL, Florin Cîţu, a continuat să susțină că aşteaptă ca PSD şi USR să arate responsabilitate şi să voteze Guvernul minoritar, arătând că, altfel, singura opţiune sunt alegerile anticipate.

“USR are şansa să arate românilor că flexibilizează mandatul, votează un Guvern minoritar astăzi, repede rezolvăm această criză şi apoi vedem mai departe ce se întâmplă, cum refacem coaliţia. Avem câteva luni de discutat. Sunt multe lucruri de discutat. Se reface aşa, peste noapte, doar cum vrea USR… Este imposibil”, a declarat Florin Cîţu.

Sursa: Agerpres.ro

Citește și:

România, deficit record în 2020: Împrumuturi uriașe pentru salariile bugetarilor și pentru pensii

Organizația Umanitară CONCORDIA a lansat CentreZi RO – Rețeaua Națională a Centrelor de Zi pentru Copiii Aflați în Risc de Sărăcie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *