Claudiu Năsui: România va fi pe harta lumii în ceea ce priveşte producţia de baterii

Claudiu Năsui, ministrul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, a anunțat, printr-o postare pe pagina personală de Facebook, că resursele de grafit ale ţării vor fi exploatate prin Salrom și că România va avea un cuvânt de spus în ceea ce privește producția de baterii.

“România va fi pe harta lumii în ceea ce priveşte producţia de baterii. Resursele de grafit ale ţării vor fi exploatate prin Salrom. Unele companii de stat au mult potenţial. În ciuda influenţei negative politice, încă au şansa să devină mari companii de succes ale României. Una dintre ele este Salrom. Compania deţine monopolul pe exploatarea sării din România şi e una dintre puţinele companii profitabile din ministerul Economiei, tocmai graţie acestui monopol. Am vizitat săptămâna trecută salina Ocna Dej, de departe cea mai productivă mină din cele 7 ale Salrom”, a explicat ministrul.

Politica și companiile de stat

Ministrul Economiei a arătat că activitatea din subteran este în parametri, dar că mai este mult de lucru în ceea ce privește eficiența companiei.

“Problemele sunt când ieşim la suprafaţă. Precum în multe companii de stat, presiunea politicului a fost să fie angajaţi oameni care nu fac nimic, dar care au îngroşat rândurile a ceea ce englezii numesc “middle management”. Pe scurt, activ de partid, angajat la stat. Aici e un loc mare de eficientizare posibilă pentru companie. Nu avem nevoie de armate de directori puşi politic. Rolul companiilor de stat nu e să plătească salarii directorilor. Nu voi tolera vehicule de salarii pentru sinecurişti. Scopul nostru este să închidem toate găurile negre şi să permitem acestor companii să se dezvolte la maximum”, a mai scris ministrul.

Claudiu Năsui a mai precizat că a numit un nou consiliu de administraţie, compus din oameni care şi-au demonstrat competenţa în privat, și a lăudat implicarea acestuia în modul în care compania a evoluat în ultima perioadă.

Foto: Facebook

Citește și:

Reforma statului sau reinventarea statului?

Anca Dragu, anunț important despre demolarea zidului din jurul clădirii Parlamentului

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *