IntegralEdu: “Aplicațiile pentru licee în străinătate au crescut cu aproape 20% în ultimii doi ani”

  • de

Cele mai multe familii din România care își trimit copiii la studii liceale în străinătate aleg Marea Britanie ca destinație în special datorită rigorii academice dar și facilităților oferite de școli, însă instituții la fel de căutate se află în Elveția, Germania, Austria, Spania și Italia. Există chiar și un interes crescut pentru destinații noi din Europa și America de Nord. “Dacă ne raportăm la statisticile IntegralEdu, observăm că se menține tendința de creștere a cererilor pentru licee și gimnazii în străinătate, astfel că în ultimii 2 ani s-a înregistrat o majorare cu aproape 20% a aplicațiilor”, declară Raluca Niculae, Manager Departament Studii Liceale IntegralEdu.

Alegerea unui liceu sau unei școli gimnaziale în străinătate se face de regulă sub îndrumarea unui consultant. Acesta poate să armonizeze cel mai bine nivelul și potențialul educațional al unui tânăr, cu perspectiva pe termen lung, care să includă studiile superioare și exercitarea unei anumite profesii. “În general, familiile din România care își trimit copiii la licee în străinătate au o deschidere aparte față de experiența internațională și apreciază resursele și facilitățile puse la dispoziție elevilor, de către aceste instituții. Părinții sunt informați constant despre activitatea copiilor prin intermediul tutorelui academic și supraveghetorilor. Nu în ultimul rând, oportunitățile academice pe care le au tinerii după absolvirea unui liceu în străinătate reprezintă argumente majore pentru familiile care aleg această cale”, explică Raluca Niculae.

Taxele de studiu pentru un liceu sau o școală internațională de tip boarding (internat), unde sunt incluse masa, cazarea, taxele de studiu și activitățile extracurriculare variază de la 15.000  până la 50.000 lire sterline pentru o instituție de top din Marea Britanie. “Deși taxele de școlarizare pot părea mari, trebuie luat în considerare tot pachetul oferit, dar mai ales nivelul burselor academice, sportive sau artistice, care pot uneori acoperi chiar și jumătate din taxă. La târgul virtual pe care îl organizăm în această sâmbătă, participanții vor discuta direct cu reprezentanții liceelor internaționale pentru a afla care sunt opțiunile educționale și bursele oferite”, mai precizează Raluca Niculae.

Pe 11 decembrie, reprezentanții a peste 18 instituții liceale și gimnaziale internaționale din Marea Britanie, Germania, Elveția, Spania, Italia, Portugalia, Belgia și Austria  vor discuta cu familiile din România în cadrul evenimentului Licee și școli în străinătate Virtual Day, între orele 11.00- 14:00.

Înscrierile la eveniment se fac gratuit pe platfoma https://app.brazenconnect.com/a/world-education/e/BbB2e.

Citește și:

Reforma statului sau reinventarea statului?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *