BNR lansează bancnota de 20 de lei. Alegerea Ecaterinei Teodoroiu, motivată prin “consolidarea egalităţii de gen”

  • de

Banca Naţională a României pune în circulaţie, de la 1 decembrie 2021, o bancnotă cu valoarea nominală de 20 de lei, pe care este prezentă o personalitate feminină: Ecaterina Teodoroiu.

“Se răspunde astfel interesului public legitim, care a găsit o largă susţinere la nivelul societăţii, susţinându-se consolidarea egalităţii de gen şi a rolului major al personalităţilor feminine în istoria şi societatea românească”, precizează BNR.

Bancnota cu valoarea nominală de 20 lei este imprimată pe suport de polimer, în tehnică mixtă plană/în relief, cu dimensiuni de 136 x 77 mm. Pe aversul bancnotei se regăsesc portretul Ecaterinei Teodoroiu, anii între care a trăit (1894-1917) și un buchet de brânduşe. În plan secund, în zona centrală este reprezentată o insignă a Asociaţiei Cercetaşii României. Pe reversul bancnotei compoziţia grafică include o reprezentare a Victoriei înaripate de pe Medalia Victoriei, o imagine a Mausoleului de la Mărăşeşti și o floare de crin.

Sika achiziționează MBCC Group în urma unei tranzacții de 5,5 miliarde de franci elvețieni

Organizația Umanitară CONCORDIA a lansat CentreZi RO – Rețeaua Națională a Centrelor de Zi pentru Copiii Aflați în Risc de Sărăcie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *