Sika achiziționează MBCC Group în urma unei tranzacții de 5,5 miliarde de franci elvețieni

Sika, producător elvețian de materiale de construcții și aditivi, anunță achiziția MBCC Group, una dintre cele mai cunoscute companii de produse chimice pentru construcții pe plan mondial, în urma unei tranzacții în de 5,5 miliarde de franci elvețieni. Astfel, Sika își consolidează astfel poziția de top în ceea ce privește sustenabilitatea în industria construcțiilor la nivel global.

MBCC Group, cu sediul central în Mannheim, Germania, și aproximativ 7.500 de angajați, MBCC Group are operațiuni în peste 60 de țări și peste 130 de unități de producție. În 2021, compania estimează să genereze vânzări nete de 2,9 miliarde de franci elvețieni (2,7 miliarde euro).

MBCC Group deține un portofoliu de produse cu renume mondial, mărci globale și locale, care se bucură de o reputație puternică privind calitatea și fiabilitatea. Prin oferta sa de produse, MBCC Group participă la toate fazele ciclului de viață a construcțiilor și este un contributor cheie la reducerea amprentei de carbon generată de industria construcțiilor.

Tranzacția va consolida puternic strategia de creștere Sika pentru 2023 și anii următori. Sika își va extinde potofoliul cu produse chimice pentru construcții și adezivi industriali prin adăugarea portofoliului complementar al MBCC Group, estimând vânzări de peste 13 miliarde franci elvețieni în 2023.

Citește și:

România, deficit record în 2020: Împrumuturi uriașe pentru salariile bugetarilor și pentru pensii

Organizația Umanitară CONCORDIA a lansat CentreZi RO – Rețeaua Națională a Centrelor de Zi pentru Copiii Aflați în Risc de Sărăcie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *